Κατερίνα Νίκα Μάνου

Κατερίνα Νίκα Μάνου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Κατερίνα Νίκα Μάνου γεννήθηκε στο Λιτόχωρο, με τις «διαβαστές πλαγιές και τα εύφορα μπλε θαλάσσης», όπως έγραφε ο Ελύτης γι’ αυτόν τον τόπο. Από μικρή αγαπούσε πολύ τα παιδιά και τα ποιήματα, έτσι επέλεξε να σπουδάσει παιδαγωγικά για να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την ποίηση και τη δημιουργία.

Έγραψε λογοτεχνικά βιβλία καθώς και θεατρικά έργα για σχολικές παραστάσεις, προκειμένου να δώσει ώθηση στα παιδιά για τη βίωση συλλογικής χαράς και ζωντάνιας μέσα στην τάξη.

Βιβλία της έχουν βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και ποιήματά της σε διεθνείς. Έχει γράψει τα βιβλία: «Η μέρα αρχίζει ξανά» (Α’ βραβείο παιδικού ορθόδοξου βιβλίου Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς), «Όταν η σκηνή πλημμυρίζει με Φως!» (Α’ βραβείο παιδικού θεατρικού έργου Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών), «Το Άγιο Πάσχα περιμένω μ΄ ένα ποίημα κεντημένο!» εκδόσεις Έαρ (Α’ βραβείο παιδικού ποιητικού έργου Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών), «Στην άκρη μιας χριστουγεννιάτικης βιτρίνας» εκδόσεις Έαρ (Γ΄ βραβείο παιδικού ορθόδοξου βιβλίου Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Aμαρουσίου και Ωρωπού), «Παράσταση για μένα» εκδόσεις Μάτι, «Παιδί και Αετός» Ελληνοεκδοτική, «Γιαγιά στο τετράγωνο» εκδόσεις Έαρ κ.ά.

Μέσα στις ιστορίες και τα ποιήματά της αποτυπώνει με πολλή αγάπη την αναζήτηση των παιδιών για αυθεντική χαρά, ανθρώπινη ζεστασιά, και θεϊκή αγκαλιά και χαίρεται να στρέφει το βλέμμα και την καρδιά τους σε όλο και ψηλότερους φωτεινούς ουρανούς!
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

  • Θήλυ
  • 1