Ευστάθιος Πελεκάνος

Ευστάθιος Πελεκάνος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Ευστάθιος Πελεκάνος γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από τη Σαντορίνη. Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Θεολογίας, και στη συνέχεια απέκτησε μετεκπαιδευτικό Δίπλωμα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Ψυχολογίας, με ειδίκευση στα θέματα Διαφυλικών Σχέσεων.
Από νωρίς ασχολήθηκε με τους νέους και την παραβατική συμπεριφορά, ασκούμενος επί διετία στα Δικαστήρια Ανηλίκων Πειραιά και στη συνέχεια, επί πενταετία, ως γραμματέας σε γνωστό Δικηγορικό Γραφείο των Αθηνών.
Υπηρέτησε ως καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια. Επί σειρά ετών διατέλεσε παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, ομαδάρχης και υπαρχηγός στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Πειραιώς και της Ι.Μ. Νικαίας καθώς και κατηχητής σε όλες τις βαθμίδες του κατηχητικού έργου.
Yπεύθυνος στη Σχολή Γονέων του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, στην οποία πραγματοποιούνται ομιλίες από καθηγητές Πανεπιστημίου, ιατρούς, παιδαγωγούς, συγγραφείς κ.λπ.
Ασχολείται με τη Βυζαντινή μουσική και την αρθρογραφία σε εκκλησιαστικά περιοδικά.
Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 7 βιβλία του από τις εκδόσεις «Ελληνοεκδοτική» και «Έαρ».
Τον Δεκέμβριο του 2018 βραβεύτηκε με το Α΄ Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών για το υπό έκδοση βιβλίο του «Το μεγάλο θαύμα του αγίου Νεκταρίου στη Ρουμανία».
Συμμετέχει με ομιλίες σε Ημερίδες, Σχολές Γονέων, εκπομπές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Είναι παντρεμένος με την οδοντίατρο-συγγραφέα Σταυρούλα Ζώρζου και έχουν μία κόρη.

  • Άρρεν
  • 3